Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
knjige-za-decu.over-blog.com

Blog o knjigama za decu, uticaju na njihovo odrastanje i razvoj mašte, značaju i mestu u životu deteta. Posetite nas sajt putem koga mozete naruciti knjige za decu na srpskom jeziku na teritoriji USA : http://serbianchildrenbooks.com/

RELIGIJSKE KNJIGE ZA DECU

http://serbianchildrenbooks.com/religija-i-deca/

http://serbianchildrenbooks.com/religija-i-deca/

I ako je religija širok pojam, može se u kratkim crtama reći da je to skup kulturnih sistema , sistema verovanja i pogleda na svet, koji za temu ima odnos čoveka prema Bogu i svetu koji ga okružuje. Ona se bavi poreklom, smislom života, čoveka i univerzuma.

U svetu postoji mnogo religija i njihovih podela. Svaka religija sadrži različita verovanja, obrede i običaje, ali svaka je pre svega duhovna povezanost jedne grupe ljudi sa nekim višim svetim bićem, odnosno Bogom.

U društvu se često polemiše, da li, kako i kad decu uvesti u taj svet, da li je to dobro i potrebno. Uglavnom je svet mišljenja da religiju treba približiti deci tj. da oni od malih nogu treba da upoznaju običaje i verovanja svoje religije, na jedan zabavan i zanimljiv način, ali ne kao opredeljenje ili obavezu.

Deca će u toku svog života odlučiti da li će i u kojoj meri pratiti svoju religiju. Oni će se sami njoj posvetiti koliko budu želeli. U suštini, bitno je da znaju da postoji i da se roditelji potrude da deci bude dostupna literatura prikladna njihovom uzrastu i da im daju osnovne smernice određene religije.

Izdavačke kuće su se potrudile da tržište obskrbe raznim zanimljivim slikovnicama i knjigama za decu različitog uzrasta. One na prikladan način opisuju običaje i događaje i približavaju im veru. Roditelji su tu da pojasne i odgovore na razna pitanja koja će deci pomoći da shvate pojam Boga i crkve.

Najbitnije dužnosti roditelja i religije su da pomognu detetu da pronađe bolje društvo, da poboljša porodični život i da uvek ima veru u bolju budućnost.

Bitno je da svi postanu samostalni, dobri, odgovorni, pametni ljudi, korisni za sebe i okolinu i da im život ne prođe uzalud!

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post