Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
knjige-za-decu.over-blog.com

Blog o knjigama za decu, uticaju na njihovo odrastanje i razvoj mašte, značaju i mestu u životu deteta. Posetite nas sajt putem koga mozete naruciti knjige za decu na srpskom jeziku na teritoriji USA : http://serbianchildrenbooks.com/

MALI ISTRAŽIVAČI

http://serbianchildrenbooks.com/mali-istrazivaci-kako-deci-pribliziti-naucnu-literaturu/

http://serbianchildrenbooks.com/mali-istrazivaci-kako-deci-pribliziti-naucnu-literaturu/

Obrazovanje I edukacija dece je misija koja počinje samim njihovim rođenjem. Sve što radimo I pričamo za decu je nova informacina I saznanje.

Roditelji svakodnevno ulažu trud da decu upoznaju sa novim pojmovima, događajima I likovima. Iscrpivši sva svoja znanja o raznim pojmovima I događajima I roditelji počinju da tragaju za novim informacijama I temama. Televizija je jedan od prvih spasilaca koja pomaže u obrazovanju I dece I roditelja, ali je dovoljna samo za jedno izvesno vreme. Svakodnevna dečija želja za novim I neviđenim, tera vas da tražite nove I nove odgovore.

Knjige su poznate kao neiscrpan izvor informacija I znanja u kojima se nalazi sve što su nekad, negde, pametni ljudi smislili, pronašli, proučili, otkrili I ta literature je svima dostupna.

Pored naučne literature za odrasle , izdavačke kuće su se potrudile da osmisle naučnu literature za male čitaoce, adekvatnu njihovim godinama. Tako deca na raspolaganju imaju razne enciklopedije, knjige sa raznim ogledima ili knjige za male istraživače. Da bi razumeli te knjige pomoći će im roditelji. Tako su od malena deca usmerena ka nauci I naučnim izazovima.

Istraživanje je jedna od najzanimljivijih tema jer su deca znatiželjna I uvek nešto ispituju I proveravaju. Zbog toga im treba omogućiti I uslove koje im te knjige preporučuju, da bi njihova istraživanja bila uspešna. Veoma je bitno da se prilikom tih poduhvata void računa I o bezbednosti jer mnogi ogledi sa sobom nose I po neki mali rizik, koji je takođe deo naučne misije.

Ovo je prvi korak ka prepoznavanju talenta, afiniteta I kreativnosti dece. To će im biti smernica ka hobijima I životnom pozivu. Kad odrastu, lakše će donositi odluke, a logika I realnost u razmišljanjima im neće nedostajati.

 

UČINIMO DA NAM DECA POSTANU DOBRI LJUDI, A ONDA I NAUČNICI!

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post